İspanya Vizesi

ERDATA VİZE ile İspanya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

İspanya’yı ziyaret etmeyi planlayan Türk vatandaşları başvuru evraklarını tamamladıktan sonra
kısa süreli vize başvurularını (90 güne kadar olan vize) doğrudan konsolosluğa yapamamaktadırlar.
Bu başvurular sadece İspanya Konsolosluğu ile anlaşmalı vize merkezleriyle gerçekleştirebilmektedirler.
Uzun süreli İspanya vizesi müracaatı için ise başvurular sadece İspanya Konsolosluğuna ya da İspanya Büyükelçiliğine
yapılabilmektedir.

İspanya Vize Türleri

İspanya vize türlerini seyahat sürelerine göre genel anlamda kısa süreli ve uzun süreli vize olarak
2’ ye ayırmaktadır. Uzun süreli vize türlerini D Tipi Vize türü olarak adlandırılırken,
kısa süreli vize türü kendi içerisinde 7’ye ayrılmaktadır. Kısa süreli vize türleri şunlardır:

*İspanya Turist Vizesi
*İspanya Ticari Vize
*İspanya Aile veya Arkadaş Ziyareti Vizesi
*İspanya Öğrenci Vizesi (90 güne kadar)
*İspanya Kültür Vizesi
*İspanya Transit Denizci Vizesi
*İspanya EEA/EU Eşi Vizesi
*İspanya Vize Başvurusu

İspanya Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar (ERDATA VİZE)

*İspanya Vize talep dilekçesi: İspanyolca ya da İngilizce olarak yazılmış seyahat nedeninizi anlatan dilekçe.
*İspanya Vize başvuru formu: Eksiksiz, doğru ve tam olarak doldurulmuş başvuru formu. Reşit olmayan kişilerin başvuru formlarının imza kutuları hem anne hem de babası tarafından imzalanmış olması gerekmektedir.
*Pasaport: Başvuru yapan kişinin pasaportunun kalan süresi minimum seyahatin dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha zamanının kalmış olması ve en az pasaportunda 2 sayfanın daha boş kalmış olması gerekmektedir.
*Fotoğraf: Arka fon beyaz ve minimum 3 aydan eski olmayan 3,5 x 4,5 cm boyutlarında çektirilmiş 2 adet biometrik fotoğraf.
*Kimlik fotokopisi: Başvuru sahibinin sahip olduğu Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı fotokopisi
*Seyahat sağlık sigortası: vize başvurusu yapan kişinin, seyahat süresinin tamamını kapsayan, minimum 30.000 Euro teminatlı kaşeli imzalı İngilizce veya İspanyolca olan bir seyahat sağlık sigorta poliçesi.
*Uçak veya ulaşım rezervasyonu: Başvuru sahibinin seyahat planını destekleyen tarihlerde olan gidiş-dönüş uçuş bilgilerini kanıtlayıcı belgeler.
*Otel veya konaklama rezervasyonu: Başvuru sahibinin seyahat planını destekleyen tarihlerde olan, konaklama yapacağı adı adresi ve yolcuların tümünün isimlerinin yer aldığı onaylı rezervasyon belgesi.
*İkametgâh: Başvuru sahibinin yaşı fark etmeksizin bebekler ve çocuklar dâhil olmak üzere sunulması gereken bu belge sadece muhtardan alınmış orijinal belge ya da e-devlet üzerinden alınmış barkotlu çıktısı olarak kabul edilmektedir.
*Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Başvuru yapan kişinin E-devletten ya da Nüfus Müdürlüğünden almış olduğu bir belge sunulması gerekmektedir.
*Muvafakatname: 18 yaş altı başvuru sahipleri yalnız ya da yanlarında ebeveynlerinden her ikisi de olmadan seyahat etmeyi planlıyorlarsa noter onaylı muvafakatname gerekmektedir.
*İşveren mektubu: Başvuru yapan kişinin ya da sponsorunun işvereni tarafından, iş yerinin antetli kağıdına yazılmış, ıslak imzalı ve kaşeli, kişinin seyahat edeceği tarihleri içeren bir dilekçe yazılması gerekmektedir.
*İşe giriş bildirgesi: Başvuru yapan kişinin veya sponsorunun SGK işe giriş belgesi, barkotlu kağıt üzerine ve çalışmakta olduğu iş yeri adresi İstanbul Başkonsolosluğu’na bağlı olan şehirlerden birine ait olan merkez ofisiniz bu şehirler dışında ise durumu izah edecek şekilde oluşturulmuş şirket yazısı sunulması gerekmektedir.
*SGK Hizmet Dökümü: Başvuru yapan kişinin veya sponsorunun E-devlet üzerinden barkodlu versiyonu son bir haftada alınmış bu belgenin detaylı tüm döküm olması gerekmektedir.
*Maaş Bordrosu: Vize başvurusu yapacak olan kişinin veya sponsorunun son üç aya ait kaşeli ve ıslak imzalı maaş bordrolarını gösteren bir belgenin vize müracaatı sırasında sunulması gerekmektedir.
*Faaliyet Belgesi: Vize başvuru yapacak olan kişinin ya da sponsorunun iş yerinin sanayi, ticaret ya da mesleki odalarına bağlı olduğunu gösteren bir belgenin mutlaka orijinali veya elektronik imzalı çıktısı vize başvurusu sırasında sunulması gerekmektedir.
*Resmi Gazete: Başvuru yapan kişinin ya da sponsorunun iş yerinin resmi gazetesi sunulmalıdır, bu belge fotokopi olabilmektedir ancak işyeri sahibi iseniz bunu göstermek için resmi gazetede ortak olarak geçtiğiniz sayfanın sunulduğundan emin olmanız gerekmektedir.
*İmza Sirküleri: Başvuru yapan kişinin ya da sponsorunun iş yeri adının geçtiği ilk sayfa ve başvuru sırasında iş evraklarınızı imzalayan kişilerin imzalarının olduğu bölümün sunulması gerekmektedir.
*Vergi Levhası: Başvuru yapan kişinin veya sponsorunun sunması gereken bu belgenin güncel olması ve mutlaka barkodlu kısmın görünmesi gerekmektedir.
*Emekliler için; başvuru yapan emeklinin eğer fotoğraflı emekli kartı var ise fotokopisi veya E-devlet üzerinden alınmış emekli olduğunu gösteren bir belgenin ve emekli maaşının yattığı banka hesabının son 3 aylık banka hesap dökümünün banka yetkilisi tarafından ıslak imzalı bir şekilde hazırlanması gerekmektedir.
*Öğrenciler için; üniversite öğrencilerinin yalnızca E-devlet üzerinden barkotlu olarak almış olduğu öğrenci belgeleri kabul edilmektedir.
*Çalışmayan kişiler için; vize başvurusu için sponsor sunması gerekmektedir. Sadece anne, baba veya eşler sponsor olabilmektedir. Sponsorun ıslak imzalı, başvuru yapan kişinin masrafları karşıladığını belirten İngilizce veya İspanyolca olarak yazılmış dilekçe sunmaları gerekmektedir.
*Çiftçiler için; başvuru yapan çiftçinin bağlı olduğu ziraat odası tarafından orijinal olarak verilmiş çiftçi belgesi sunulması gerekmektedir.
*Evlilik Cüzdanı: Başvuru yapan kişinin sponsorunun eşi olması durumunda yani masraflarının eşi tarafından karşılanması durumunda; evlilik cüzdanının isimlerin geçtiği sayfasının fotokopisi sunulması gerekmektedir.
*Vize başvurusu için hazırlanması gereken evraklarla ilgili net bilgi için ilgili ülkenin Konsolosluk/Büyükelçiliklerine ya da vize danışmanlık merkezlerine başvurulmalıdır.
 
ERDATA VİZE ile İspanya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

İspanya’ya seyahat etmeyi planlayan Türk vatandaşlarımızın vize başvurusu için gerekli tüm evrakları
doğru ve eksiksiz bir şekilde teslim etmeleri şartıyla vize başvurularının sonuçlanma süresi yaklaşık olarak
7 ile 10 gün gibi bir süre zarfında gerçekleşmektedir. Vize işlemlerinde yaşanabilecek eksik evrak ya da
İspanya konsolosluğunun yoğunluğu gibi aksilikleri göz önünde bulundurarak seyahat planı yaptığınız tarihlerden
yaklaşık 30 gün öncesinden başvuru yapmanızı tavsiye ederiz.

Scroll to Top