ERDATA VİZE sizleri Türkiye de sınavsız Üniversiteye Yerleştirip, öğrenci davetiyesi gönderir.
TÜRKİYE’DE YÜKSEKÖĞRENİM Türkiye’de yükseköğrenim, ortaöğretimden sonraki en az iki yıllık eğitimi kapsamaktadır.
Yükseköğrenim kurumları, ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora derecesi veren üniversiteler, fakülteler, enstitüler, yüksekokullar, konservatuarlar ve meslek yüksekokullarıdır.
Türkiye’de yükseköğretim sistemi 53 devlet, 24 vakıf (özel) üniversitesinden oluşmaktadır ve son yıllarda üniversite öğrencilerinin sayısı yaklaşık 1.9 milyondur. Lisans Programlarına Kabul Koşulları Türkiye’de bir üniversitede lisans öğrenimi görmek istiyorsanız, ilgili üniversitelere doğrudan başvurmanız gerekmektedir.
Türkiye’de her üniversite kendi belirlemiş olduğu koşullar doğrultusunda öğrenci kabul etmektedir. Bu koşullar genellikle aşağıdaki maddeleri içermektedir;
– toplam 11-12 yıllık ilk ve ortaöğrenimden sonra Türk liselerine denk bir okuldan alınan bir lise diplomasına sahip olmak (ayrıca lise notlarını gösteren bir not dökümü sunulmalıdır),
– uluslararası düzeyde tanınmış bir sınavdan (GCE, SAT, ACT vb.) veya bazı ülkelerin (Suriye, Lübnan, Ürdün, Filistin, Çin) üniversite giriş sınavlarından veya Türkiye’de yapılan Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı’ndan (YÖS) yeterli puanı almış olmak. Üniversiteler kendi kabul koşullarını web sayfalarında duyurmaktadırlar.
YABANCI ÖĞRENCİ SINAVI (YÖS)
Ülkemizde ki yüksek öğretim kurumlarında okumak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin girecekleri ve sonuçlarını bu kurumlara kabul için başvururken kullanabilecekleri sınav sistemidir. Kimler başvurabilir? Başvuracak adayların yabancı uyruklu (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti uyruklu olanlarla, uyruğundan biri Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlığı olan çift uyruklular hariç) ve Türk liselerine denk bir okulun son sınıfında olmaları ya da böyle bir okuldan mezun olmuş olmaları gerekir. Süreç nasıl ilerler? 2011 yılından itibaren Yüksek Öğretim Genel Kurulunun kararı ile Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı kaldırılmış olup kendi imkânlarıyla ülkemizde ön lisans ve lisans eğitimi almak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin bir ortaöğretim kurumundan mezun olması ve her üniversite tarafından belirlenen ve Başkanlıkça da uygun görülen sınav ve puanlara sahip olması, bu belgeler ve üniversitenin talep edeceği diğer belgeler ile doğrudan üniversiteye başvurması ve üniversite tarafından değerlendirmeye alınması gerekmektedir. Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Kriterleri Nelerdir? Yurt dışından öğrenci kabulünde aranan kriterler üniversitelerden gelen öneriler doğrultusunda karara bağlanmıştır. 2014-2015 yılı için üniversitelerin öğrenci kabul kriterlerini Yüksek Öğretim Kurulunun resmi web sitesinden erişebilirsiniz. Bu noktada gitmek istediğiniz üniversitenin web sitesini ziyaret ederek Yabancı Öğrenci Sınavı bölümüne bakarak ne gibi kriterler istediğini araştırmanız gerekmekte. Başvurmak istediğiniz üniversitenin başvuru adresini, ücretleri, tarihleri, gerekli olan belgeleri, yapabileceğiniz tercih sayısı gibi bilgileri internet sitesinden öğrenebilirsiniz.
SINAVSIZ ÜNİVERSİTE KAYDI
Diploma ile okul kaydı
ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ
TÜRKÇE DİL KURSU
PİLOTLUK EĞİTİMİ
TIP EĞİTİMİ
DENKLİK İŞLEMLERİ